Hargita megyei önkéntes tűzoltó parancsnokok találkozója

2019-02-25 16:37:43

2019. február 22-én, Szentegyházán zajlott a Hargita megyei önkéntes tűzoltó parancsnoki találkozó, melyen jelen volt Dobson Tibor tű. ddtbk., az MTSZ elnöke is. Sükösd Szabolcs beszámolóját tesszük közzé.

2019. február 22-én Egyesületünk szervezésében, Szentegyházán, a helyi kultúrotthonban, tartottuk meg a hagyományos, éves Hargita megyei önkéntes tűzoltóparancsnoki találkozót és 2018-as évi kiértékelőt. A konferenciára több, mint 40 településről voltak jelen tűzoltóparancsnokok. A tűzoltók mellett számos település polgármestere, alpolgármestere is jelen volt, így az idei évben eddig nem látott rekordszámú részvételt regisztráltunk.

A program 10 órától kezdődött a házigazda, Molnár Tibor, Szentegyháza polgármestere és meghívottaink köszöntőbeszédeivel. Meghívottaink voltak: Dobson Tibor tű. dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, Petres Sándor, Hargita megye alprefektusa, Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Stelian Cimpoeșu ezredes, Hargita Megyei „Oltul” Sürgősségi Esetek Felügyelőségének főfelügyelője, Dudu Ovidiu ezredes, Hargita Megyei „Oltul” Sürgősségi Esetek Felügyelőségének főfelügyelő-helyettese.

A nyitóbeszédek után Dudu Ovidiu ezredes tartott egy rövid bemutatót a Hargita Megyei „Oltul” Sürgősségi Esetek Felügyelőségének 2018-as tevékenységéről, majd Dobson Tibor tű. dandártábornok is röviden bemutatta a magyarországi állapotokat.

Albert Csaba, a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületének elnöke értékelte a 2018-as évet, ami szerinte nagyon zsúfoltra sikeredett, de a 2019-es év is legalább ennyire zsúfoltnak igérkezik. Célegyenesbe érkezik a Szentegyházán létesítendő tűzoltó gyakorló-, képzőközpont, a területet Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesülete rendelkezésére bocsátotta a lövétei közbirtokosság, most a felszerelések beszerzésének finanszírozását kell pályázatok útján biztosítani.

A konferencia végén a parancsnokok feltehették kérdéseiket a meghívottaknak, elmondhatták panaszaikat, meglátásukat, amikre ha helyben nem is sikerült megoldást találni, de igéretet kaptak, hogy nem felejtődnek el az elmondottak, és keresnek megoldásokat rájuk.

A rendezvény érdekessége volt, a tavalyi évben átadott és üzembe helyezett, a hivatásos parancsnokság keretében működő, magasból mentő, létrás tűzoltó gépjármű bemutatása, amit ki is lehetett probálni, hiszen párosával a tűzoltókat 30 m fölé emelték.

A konferencia végeztével mindenki hivatalos volt egy díszebédre, a szentegyházi önkéntes tűzoltók által elkészített ízletes töltelékes káposztára.

Köszönjük a résztvevőknek, hogy megtiszteltek jelenlétükkel, köszönjük Szentegyháza városának és önkéntes tűzoltóinak, hogy ismét felvállalták a házigazda szerepet, és ismét egy sikeres találkozónak és konferenciának lehettünk résztvevői.

Ezúton kívánunk erőt, egészséget minden bajtársunknak a 2019-es évre is!

További képek a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesülete Facebook-oldalán találhatók.