Rólunk


Szövetségünk tagja a Magyar Tűzoltó Szövetségnek. Aktívan bekapcsolódunk munkájába, országos rendezvényeiken delegációkkal, versenycsapatokkal képviseljük Szövetségünket. Az MTSZ elnökségi és az Országos Tanács ülésein Szövetségünk elnöke rendszeresen részt vesz, a tagszervezetek érdekképviselete ezeken a fórumokon is realizálódik. A Szövetségi elnök az MTSZ elnökének felkérésére 2016-ban is részt vett az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatok elbírálására összehívott bizottság munkájában.

Továbbra is élő és megfelelő színvonalú kapcsolatot tartunk a B-A-Z. Megyei Polgárőr Szövetséggel, a Zempléni Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Szövetséggel. Egymás munkáját segítjük.

Ápoljuk a Kassa Megyei Tűzoltó Szövetséggel kialakult együttműködést, egymás rendezvényein részt veszünk.

Munkánkkal továbbra is igyekeztünk hozzájárulni a tűzmegelőzési, a tűzoltási és műszaki mentési tevékenység fejlesztéséhez. Rendezvényeinkkel, valamint a külső és belső kapcsolattartások során törekedtünk a Szövetség megbecsültségének erősítésére. Célunk a hivatásos, önkéntes és létesítményi tűzoltóságok és tűzvédelmi szervezetek egységének erősítése, tagszervezeteink érdekvédelmének és szakmai érdekképviseletének ellátása.