Hírek


IX. Országos Kapocskupa – beszámoló, eredmények

2022-04-25 12:23:35

2022. április 23-án, Tótkomlóson zajlott a IX. Országos Kapocskupa, amelyre az ország számos helyéről jelentkeztek a csapatok, hogy összemérjék tudásukat. A verseny felszerelését, a helyszínt és minden feltételt Tótkomlós ÖTP és ÖTE biztosította.

A versenyen most először mutatkozott be a videóbíró, hogy minél részletesebben és alaposabban lehessen kielemezi a versenycsapatok teljesítményét, adott feladatok elvégzésének pontosságát.

A versenyen 9 csapat mérte össze tudását – 6 férfi és 3 női csapat állt rajthoz. A férfi csapatok között megmérettetek a legfiatalabbak is, akik nagyon ügyesen helyt álltak a felnőttek között.

A rendezvényen jelen volt Dobson Tibor tű. vőrgy., a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, valamint Kiss András tű. ddtbk., a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint a romániai Nagylak tűzoltóság parancsnoka, Slavko Dusan, és szlovákiai Jolsva település tűzoltó parancsnoka, Pavel Zaplatal is.

 A verseny eredménye a következő képpen alakult:

1

Vértessomló

ÖTE

férfi

2

Fertőszentmiklós

ÖTE

férfi

3

Békéssámson

ÖTE

férfi

4

Gyúró

ÖTSE

férfi

5

Nagycenk Község

ÖTE

férfi

6

Tótkomlós

ÖTE

férfi

 

1

Tótkomlós

ÖTE

női

2

Vértessomló

ÖTE

női

3

Fertőszentmiklós

ÖTE

női

 

A vándorkupát férfi kategóriában Vértessomló csapata, női kategóriában pedig Fertőszentmiklós csapata vitte haza a következő versenyig.

 

Vissza